To so super fit kolački!

Rok arašidovo maslo kolačkiSurfanje po spletu mi je pred dnevi dalo idejo. Naletel sem na preprost recept, kako pripraviti piškote z le 3 sestavinami. Ena od sestavin je bilo seveda arašidovo maslo. Glede na to, da sem velik ljubitelj banan (banana – njam), sem najdenemu receptu dodal še ta rumeni sadež. In nastali so super fit kolački!

 

Prvoten recept je bil nekoliko drugačen. Sladkorju se želim izogniti, zato sem namesto pol skodelice belega sladkorja uporabil kokosov sladkor. Tisti, ki imate pomislek – ne imejte ga. Ponudil sem jih prijateljici, ki je znana kot ena največjih »cuker fanov«, pa je le navdušeno krožila z očmi in spraševala, če je kolačkov »samo toliko«. V pečici je nastalo namreč »le« 6 kolačkov.

Ja, svoje zagotovo prispevata arašidovo maslo in banana, ki da potem ko jo zmečkamo svojevrsten sladek okus. In še to: kolački bodo zadovoljili tako »cuker fane« kot tiste, ki se umetnemu belemu sladkorju izogibate. Zato so super fit malica za med službo ali pa po treningu.

arašidovo masloGremo ustvarjat’!

Sestavine:

Banano zmečkamo, dodamo kokosov sladkor, Rok’s arašidovo maslo in jajce. Vse sestavine zmešamo v čim bolj gladko maso.

arašidovo maslo kolačkiVzamemo pekač – svojega sem pred uporabo zmočill s hladno vodo – in vnesemo pripravljeno maso.

Damo v prej segreto pečico na 175 stopinj Celzija. Pečemo od 6 do 8 minut.

Ko so kolački pečeni, pustimo, da se ohladijo. Stanovanje bo zadišalo po Rok’s arašidovem maslu in banani, ti pa se boš lahko sladkal brez grešenja.

Dober tek!